Valtuutettu vs valtuuttamaton – onko väliä missä laitteesi huolletaan?

Tässä on aihe, jonka parissa työskentelemme päivittäin. Laitteet rikkoontuvat ja vikaantuvat ja niitä täytyy huoltaa, se on selvä. Usein huoltokumppania valitessa kriteereinä on palvelun nopeus ja edullisuus. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertainen, sillä huoltoliikkeitä on erilaisia ja sillä on merkitystä monella tapaa.

Varaosat

Vain laitevalmistajien viralliset, valtuutetut huoltokumppanit käyttävät aina valmistajien alkuperäisiä varaosia. Alkuperäisten varaosien laatu, kestävyys ja tietoturva voidaan taata, eivätkä ne eroa osista, joita laitteessa alun perin on käytetty. Tämän vuoksi monissa tapauksissa, laitteen alkuperäinen takuu jatkuu huollon jälkeen, vaikka korjattu vika olisikin aiheutunut esimerkiksi putoamisesta tai muusta, joka muussa tilanteessa mitätöisi takuun.

Suurten valmistajien toimitusketjut ovat yleensä hyvin läpinäkyviä ja yksittäistenkin varaosien alkuperä on selvitettävissä. Näin ollen myös niiden vastuullisuusaste on huomattavasti korkeampi, kuin tuntemattomien toimittajien lähteet. Valmistajista esimerkiksi Apple tekee tavoitteellista vastuullisuustyötä niin ilmaston, kuin sosiaalisen vastuullisuudenkin eteen.

Valtuutetussa huoltoliikkeessä korjattu laite on siis aina toiminnallisuuksiltaan, ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään alkuperäisen tasolla, joten voit luottaa sen kestävän myös jatkossa. Valitsemalla valtuutetun huollon teet myös vastuullisen valinnan ja varmistat, että käytetyt varaosat on hankittu läpinäkyvästi, eikä niiden kautta muodostu esimerkiksi tietoturvauhkia.

Työn laatu

Laitevalmistajat varmistavat aina, että heidän valtuuttamiensa huoltoliikkeiden toiminta seuraa niille asetettuja vaatimuksia ja prosesseja. Lisäksi laitteita korjatessa käytetään vain  virallisia ohjelmistoja ja työkaluja, mikä varmistaa työn moitteettoman laadun  ja laitteiden sisältämien tietojen turvallisen käsittelyn kaikissa tilanteissa. Esimerkiksi älypuhelin voi sisältää hurjat määrät yksityistä ja luottamuksellistakin tietoa. Tietoturva ja yksityisyys ovat valtuutetussa huollossa aina ensiarvoisen tärkeitä.

Valmistajat seuraavat aktiivisesti valtuutettujen huoltoliikkeiden asiakastyytyväisyyttä, jolla varmistetaan paitsi asiakkaidemme tyytyväisyys huoltopalveluun yleisesti, mutta myös työn laatu. Voit olla varma, että teemme kaikkemme saadaksemme laitteen korjattuna Sinulle takaisin mahdollisimman helposti, nopeasti ja laadukkaasti.

Takuukorjaukset

Vain valtuutetut huoltoliikkeet voivat suorittaa takuukorjauksia, joiden kustannuksista valmistaja vastaa. Lisäksi valtuutettujen huoltokumppaneiden korjaamat laitteet säilyttävät arvonsa parhaiten, koska laatuun ja varaosiin voi aina luottaa. Muualla huolletun laitteen kierrätysarvo voi pahimmillaan kadota kokonaan, jos niitä on korjattu epävirallisista lähteistä hankituilla varaosilla. Jopa useamman vuoden ikäisillä käytöstä poistuneista iPhoneilla ja iPadeilla on selkeä rahallinen arvo, puhumattakaan käyttöarvosta. Mac-tietokoneet ovat kelpo laitteita vielä pitkälti yli 5-vuotiaina!

Varmista siis oman laitteesi jäännösarvo huollattamalla se aina valtuutetussa huollossa. Ja kun on aika syystä tai toisesta vaihtaa uudempaan, myy vanha laite mcarelle. Valtuutettuna huoltona varmistamme laitteen mahdollisen uuden elämän alkuperäisiä varaosia hyödyntäen tai jos sen on aika päätyä kierrätykseen, sekin onnistuu vastuullisesti ja tietoturvallisesti.

Me mcarella teemme vain valtuutettuja huoltoja. Lisäksi tarjoamme yritysasiakkaillemme huoltopalveluita myös laitemerkeille, joita emme itse edusta, jolloin näiden merkkien huollot suorittaa aina valtuutettu huoltokumppani.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotostasi. Olemme vastaanottaneet sen ja vastaamme sinulle viipymättä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Saattaisit myös olla kiinnostunut

Huoltopalvelumme kattaa huollot koko Pohjois-Euroopan alueella. mcare sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Siksi pystymme toimimaan joustavasti ja nopeasti kun hätä sitä vaatii.