EU:n rahoittama kansainvälistymishanke saatu päätökseen

Hämeen ELY-keskus myönsi joulukuussa 2021 mcare -konsernin kolmelle tytäryhtiölle EU-osarahoitteista kehittämisavustusta. Hankkeiden tarkoituksena on luoda mahdollisuuksia liiketoimintojen nopealle kansainväliselle kasvulle. Recommerce-liiketoiminnan (AftersalessupplyOy:n) osalta projekti saatiin päätökseen joulukuussa 2022 ja maksatushakemus on jätetty helmikuussa. Muiden yhtiöiden projektit jatkuvat vuonna 2023.

Recommerce-liiketoiminnan hankkeen tavoitteena oli tukea mcaren nopeaa kasvua laajentamalla kunnostettujen elektroniikkalaitteiden myyntiä Suomen ulkopuolelle. Vuoden kestäneen projektin aikana tehtiin laajasti selvitystyötä esim. markkina- ja kilpailijakartoitusten muodossa, sekä konkreettisia kehitystoimenpiteitä sisäisiin prosesseihin ja järjestelmiin kasvun tueksi.

Hanke onnistui erinomaisesti. Uusien jakelukanavien avaamisen lisäksi, solmimme merkittäviä hankintasopimuksia niin Pohjoismaissa kuin muuallakin Euroopassa. Hankkeen alussa 100 % liikevaihdosta oli peräisin kotimaasta ja nyt iso osuus myynnistä tule Suomen ulkopuolelta. Merkittävin potentiaali lyhyellä tähtäimellä nähdään kansainvälisistä verkkokauppa-alustoista kuten Back Market, jonka kanssa aloitettiin yhteistyö vuoden2022 lopussa. Myynnin kasvu on ollut vauhdikasta – joulukuussa laitemyyntiä tehtiin noin 75 000 eurolla ja tammikuussa 2023 jo 175 000 eurolla.

”Back Market myykäytettyjä elektroniikkalaitteita yhteensä 17 maassa. Meidän toimittamienlaitteiden suurimmat ostajamaat ovat nyt tätä kautta Ranska ja Espanja jaseuraavaksi haluamme avata myynnin Saksassa, missä on valtava potentiaalikäytettyjen laitteiden markkinassa, mcare -konsernin Recommerce-liiketoiminnanjohtaja Jerker Holma kertoo.”

Käytetyille jakorkealaatuisesti huolletuille elektroniikkalaitteille on nyt reilusti kysyntääEuroopassa niin kuluttajien kuin yritystenkin puolesta ja uusien kanavien etsintä jatkuu aktiivisesti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotostasi. Olemme vastaanottaneet sen ja vastaamme sinulle viipymättä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Saattaisit myös olla kiinnostunut

Huoltopalvelumme kattaa huollot koko Pohjois-Euroopan alueella. mcare sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Siksi pystymme toimimaan joustavasti ja nopeasti kun hätä sitä vaatii.