Puhelin, tabletti tai läppäri - tarvitseeko sen aina olla uunituore?

Oletko koskaan harkinnut käytetyn IT-laitteen hankkimista ihkauuden sijaan? Mikäli se on käynyt mielessä, saatat ehkäpä pohtia, että onko se luotettava, entä naarmuinen ja mitenköhän mahtaa olla akun laita. Entä tietoturva- ja takuuasiat - onko niitä olemassakaan, kun kyseessä on jo toisen kertaalleen käyttämä laite? Kannattaako siis ottaa riski ja säätää rahaa? Sillä halvempihan käytetty joka tapauksessa on. 

Me mcarella sattumoisin tiedämme tästä aiheesta ja haluaisimme jakaa tätä arvokasta tietoa kanssasi. Tässä muutama harkinnan arvoinen ajatus, kun ensikerran kohtaat laitevaihtotarpeen.

Raha tulikin jo mainituksi. Silkkaa säästöä siis!

Kyseessä on myös ehdottomasti ympäristöteko. Uustuotantoa ei tarvita, ja se tarkoittaa keskimäärin 3/4 päästösäästöä yhden laitteen koko elinkaaren aikaisista päästöistä. Tiesitkö muuten, että yhden älypuhelimen valmistuksessa syntyy keskimäärin miehen painon verran (86 kg) pelkkää jätettä.

Kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden kannalta käytetyn laitteen hankkiminen saa myös hurraa! huutoja. Sillä silloin ei maaperästä tarvitse louhia uusia raaka-aineita. 

Käytettyä laitetta hankkiessa voi kuitenkin askarruttaa millaisessa kunnossa se on ja onko kierrätetyn laitteen ostaminen riskipeliä upouuden ostamiseen verrattuna. Entäs tietoturva. Kaikki relevantteja pohdintoja ja siksi kierrätettyä laitetta hankkiessa onkin hyvä varmistaa ainakin:

  • Käytettyä laitetta hankkiessa voi kuitenkin askarruttaa millaisessa kunnossa se on ja onko kierrätetyn laitteen ostaminen riskipeliä upouuden ostamiseen verrattuna. Entäs tietoturva. Kaikki relevantteja pohdintoja ja siksi kierrätettyä laitetta hankkiessa onkin hyvä varmistaa ainakin:
  • Tietoturva on kunnossa. Kaikki käytetyt laitteet käsitellään tarkoin tietoturvatyhjennyksen läpi. Ei ole riskiä, että laite siis sisältäisi edellisen käyttäjän aineistoa tai salasanoja. 
  • Laitteen kunto; varianssia käytettyjen laitteiden markkinassa on, mutta kuntoluokitukset ovat läpinäkyviä ja pääset itse mukavasti vaikuttamaan, onko laitteessa näkyviä käytönjälkiä vaiko ei. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi edelleen myytävän laitteen tulee olla täysin toimiva ja valmistajan vaatimusten mukainen. 
  • Alkuperäiset varaosat. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli laitetta on kunnostettu. Piraattiosia on markkina pullollaan, ja ne kyllä saattavat aiheuttaa harmaita hiuksia myöhemmin laitteen toiminteissa. mcare takaa aina alkuperäiset laitevalmistajan varaosat. 
  • Takuuasiat. Aina 12 kuukautta. Ja akkutaso aina minimissään plus 80%.

Me mcarella suosittelemme seuraavaksi laitteeksesi ehdottomasti käytettyä. Muistathan samalla laittaa oman vanhan laitteesi kiertoon kauttamme, sillä siitä hyvitämme sinulle mukavan käsirahan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotostasi. Olemme vastaanottaneet sen ja vastaamme sinulle viipymättä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Saattaisit myös olla kiinnostunut

Huoltopalvelumme kattaa huollot koko Pohjois-Euroopan alueella. mcare sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Siksi pystymme toimimaan joustavasti ja nopeasti kun hätä sitä vaatii.