Mcare Group Oy myy nyt Euroopanlaajuisesti käytettyjä elektroniikkalaitteita ja myynti kasvaa vauhdilla

Mcaren ostamien laite-erien kokoluokka voi olla kymmenistä tuhansista jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Uusia hankintakanavia etsitään jatkuvasti, sillä käytetyille ja korkealaatuisesti huolletuille elektroniikkalaitteille on nyt reilusti kysyntää Euroopassa niin kuluttajien kuin yritystenkin puolesta.

Suomalaisista toimijoista mm. Verkkokauppa.com jälleenmyy mcaren kunnostamia laitteita ja vuoden 2022 lopussa aloitettu yhteistyö Back Market -verkkokaupan kanssa on lisännyt nopeasti mcaren toimittamien laitteiden kysyntää. Myynnin kasvu on ollut vauhdikasta – joulukuussa laitemyyntiä tehtiin noin 75 000 eurolla ja tammikuussa jo 175 000 eurolla.

Back Market myy käytettyjä elektroniikkalaitteita yhteensä 17 maassa. Meidän toimittamien laitteiden suurimmat ostajamaat ovat nyt tätä kautta Ranska ja Espanja ja seuraavaksi haluamme avata myynnin Saksassa, missä on valtava potentiaali käytettyjen laitteiden markkinassa, mcare Group Oy:n Re-commerce-liiketoiminnan johtaja Jerker Holma kertoo.

Mcarella on meneillään myös useita uusia neuvotteluja käytettyjen laitteiden myynnistä. Merkittävin neuvoteltava sopimus on toteutuessaan kooltaan yli 30 miljoonaa euroa vuositasolla.

Vastatakseen kasvaneeseen kysyntään mcare Group Oy:llä on 10.2. asti meneillään osakeanti kasvurahoitusyhtiö Springvestin kautta.

Käytetyn puhelimen tai tietokoneen on oltava yhtä hyvä kuin uuden laitteen

mcare Group haluaa tehdä käytettyjen laitteiden kannattavan kierrättämisen mahdollisimman helpoksi.

Tekemistä riittää, sillä elektroniikkajäte on maailman nopeimmin kasvava jätelaji, vaikka usein laitteet olisivat vielä käyttökelpoisia tai kunnostettavissa uudelleenkäytettäväksi. Silti elektroniikkajätteen määrän uskotaan jatkavan kasvuaan niin, että vuonna 2030 sitä on maailmassa noin 74 miljoonaa tonnia.

Elektroniikkajätteen vähentäminen on keskeinen osa meidän yrityksemme tehtävää. Applen tuotteille on eniten kysyntää kunnostettujen laitteiden myynnissä, mutta tarjoamme yrityksille takaisinosto- ja kierrätyspalvelun kaikille puhelimia, tabletteja ja tietokoneita valmistaville brändeille, Holma kertoo.

Käytetyt laitteet ovat tietenkin uusia edullisempia, mutta yritykset ovat kiinnostuneita niistä myös vastuullisuuden ja ESG-vaatimusten takia. Käytetyn laitteen odotetaan kuitenkin olevan käytössä uudenveroinen.

Meille on äärimmäisen tärkeää, että ostajat voivat luottaa kunnostettuun laitteeseen yhtä hyvin, kuin uuteenkin. Kaikki laitteet tarkastetaan, testataan ja tarvittaessa kunnostetaan alkuperäisillä osilla valtuutetussa monimerkkihuollossa. Näin voimme varmistaa laitteiden täyden toimintakyvyn ja myöntää hyvällä mielellä laitteille 12 kuukauden takuun, Holma summaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotostasi. Olemme vastaanottaneet sen ja vastaamme sinulle viipymättä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Saattaisit myös olla kiinnostunut

Huoltopalvelumme kattaa huollot koko Pohjois-Euroopan alueella. mcare sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Siksi pystymme toimimaan joustavasti ja nopeasti kun hätä sitä vaatii.