Kestävyyden/ Vastuullisuuden lukutaito

Nykymaailmassa yksittäisen kuluttajan tai yrityksen päätöksentekijän on oltava melkoinen velho selvittääkseen, onko tuote tai palvelu todella kestävä. Yhteisiä kriteerejä ei ole, ja markkinointilauseet vilisee superlatiiveja. Miten tehdä oikeita päätöksiä tai jopa arvioida erilaisia ​​tarjouksia? Ja miten itse tuotteen käyttö voidaan tehdä vastuullisesti?


Tässä on muutamia nostoja puhuttaessa IT-laitteista ja edelleen yhdestä nopeimmin kasvavista maailmanlaajuisista ongelmista, nimeltään elektroniikkajäte:

  1. Tutki ja vertaa eri tuottajia ja palveluntarjoajia. Sukella syvemmälle heidän tuotantokuvauksiinsa ja kestäviin ohjelmiinsa kerätäksesi lisää tietoa. Sinun vastuullasi on vaatia avoimuutta. Ole varpaillasi viherpesun suhteen!
  2. Valitse kestäviä ja kierrätettäviä materiaaleja ja komponentteja sisältävät laitteet.
  3. Keskity pitkän elinkaaren tuotteisiin; niihin, joita voidaan tukea mm. päivityksillä myös tulevina vuosina.
  4. Kiinnitä huomiota koko arvoketjuun; alkaen alihankkijoista, logistiikasta, paikallisesta työvoimasta (ei ulkoistettu) aina pakkausmateriaaleihin asti.
  5. Vertaa eri laitteiden sähkönkulutusta.
  6. Hyppää kiertotalouden pyörteisiin. Korjaa tarvittaessa ja valitse uudelleenkäyttö. Rohkaisemme jokaista pyrkimykseen pidentää käytössä olevien laitteiden elinkaaria. 
  7. Kun huollat laitteesi valtuutetussa huollossa, jatkat laitteen elinikää. Uusia laitteita tarvitsee valmistaa vähemmän eli päästöjäkin syntyy vähemmän.
  8. Lopuksi – kierrätä kun et enää tarvitse tuotetta. Laite sisältää arvometalleja ja mineraaleja, joita voidaan käyttää uusien laitteiden tai muiden laitteiden valmistuksessa.


Let’s take (m)care!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotostasi. Olemme vastaanottaneet sen ja vastaamme sinulle viipymättä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Saattaisit myös olla kiinnostunut

Huoltopalvelumme kattaa huollot koko Pohjois-Euroopan alueella. mcare sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Siksi pystymme toimimaan joustavasti ja nopeasti kun hätä sitä vaatii.